چگونه میتوان به یک طراح بازیهای ویدیویی تبدیل شد؟
بسیاری از مشاغل مرتبط با طراحی بازیهای ویدئویی مستلزم کسب حداقل مدرک کارشناسی در یکرشته مرتبط مانند «علوم کامپیوتر»، «گرافیک کامپیوتر»، «مهندسی نرمافزار» یا «طراحی بازی» (که بهتازگی در دانشگاهها ارائه میشود) هستند. البته موقعیتهای مانندِ توسعهدهنده وب ممکن است فقط به مدرک کاردانی احتیاج داشته باشند، اگرچه در بسیاری از موقعیتهایی که احتیاج به دانش تخصصی در توسعه وب احساس میشود ممکن است به مدرک کارشناسی نیاز باشد.
شرکتها ممکن است افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند را ترجیح دهند، زیرا این مدرک عمق بیشتر افراد را در دانشهای موردنیاز تائید میکند. مخصوصاً، افراد دارای کارشناسی ارشد ممکن است «تجربه بازیکن»، «بیومتریک»، و «جنبههای تجاری» طراحی بازیهای ویدئویی را بهتر و بیشتر درک کنند.
کارگردانان هنری بازیسازی ممکن است به پنج سال تجربه در یک حرفه مرتبط مانند طراحی گرافیک یا عکاسی نیاز داشته باشند. برای سایر موقعیتهای مرتبط با طراحی برای بازیسازی، ممکن است یک دوره کارآموزی که در آن داوطلبان فعالیت در این صنعت میتوانند دانش فنی و طراحی را در محیط عملی به کار بگیرند مناسب باشد. برای طراحان گرافیکی این صنعت تجربه کار تحتفشار در محیطی که به برنامهنویسی احتیاج نیست و برقراری ارتباط با گروههای حرفهای طراحی که محصولاتی با توجه به درخواستهای مشتریانشان طراحی میکنند میتواند مفید باشد. سایر حرفههای موردنیاز در این صنعت ممکن است فعالیت در زمینههای دیگری را بهعنوان تجربه در نظر بگیرند، مانند هنرمندان چندرسانهای و پویانماها.
انواع تخصصها در طراحی بازی
طراحان بازی ویدئویی میتوانند مهارتها، دانش و تخصص فنّاورانه و گرافیکی را برای ساختن و توسعهی «نمونههای اولیه» و «محصولات نهایی» که کاربرپسند، سرگرمکننده و حرفهای هستند، بکار ببرند و در خیلی از موارد این مهارتها و تخصصها را گسترش دهند. شرکتهای حاضر در صنعت بازیسازی به افرادی نیاز دارند که دورههایی که مهارتهایی مانند «تجربه بازیکن (کاربر)»، «مکانیک بازی»، و «تعامل کامپیوتر و انسان» شامل شوند را گذرانده باشند. این مهارتها در مشاغل مختلفی بهغیراز صنعت بازیسازی نیز موردنیاز است ( مانندِ شرکتهایی که مخاطبان خود را بهعنوان هدف در نظر میگیرند و سعی در ایجاد رسانههای تأثیرگذار مثل وبسایتها پرمخاطب دارند.).
در زیر به 5 مورد از مهمترین تخصصها در این زمینه اشاره میکنیم:
- هنرمندان و پویانماهای چندرسانهای: هنرمندان و پویانماهای چندرسانهای در مورد طرحها بحث و ایده پردازی میکنند و مدلها را با دست یا با نرمافزار رسم میکنند. طراحان حرفهای این مدلها را برای بازیهای دیجیتال و در خیلی از موارد برای سینما و تلویزیون نیز طراحی میکنند. این هنرمندان بهصورت گروهی و در زمان مشخص مدلها را تحویل میدهند. شرکتهای بازیسازی مدرک کارشناسی مرتبط باهنر را برای افرادی که خواستار فعالیت در این تخصص هستند را ترجیح میدهند.
- توسعهدهندگان نرمافزار: طراحان نرمافزار نیازهای بازی را از منظر کامپیوتری برسی میکنند و بازیهایی کارا و ایمن ازنظر نرمافزاری ایجاد میکنند. این توسعهدهندگان آزمایشهایی را برای تعیین کار آیی نرمافزاری بازی انجام میدهند و در صورت لزوم، بهروزرسانیهای نرمافزاری را آماده میکنند. داوطلبان حضور در این تخصص در صنعت بازیسازی احتیاج به حداقل مدرک کارشناسی در رشتههای مرتبط به کامپیوتر دارند.
- مدیران هنری: مدیران هنری بهطورکلی میتوانند برای فیلمها، مجلات و روزنامهها تصمیمات هنری بگیرند. مدیران هنری باید احتیاجات مشتری و مقدار بودجه را برای ساخت محصولات مؤثر تعیین کنند و در نظر بگیرند. این مدیران ممکن است کارمندان و همکاران دیگری را در بخشهای مختلف هنری مدیریت میکنند و پروژههای گرافیکی و هنری نهایی را به شرکتهای بازیسازی تحویل میدهند. یکی از نکتههای که باید در نظر گرفت این است که خیلی از این مدیران پروژههایی را از شرکتهای بزرگ بازیسازی بهصورت قرارداد با مبالغ مشخص دریافت میکنند و با تیمی که خود تشکیل میدهند این پروژه را به سرانجام میرسانند و به این شرکتها تحویل میدهند.
- طراحان گرافیک: این افراد عموماً قالبها و عناصر هنری را برای رسانهها ازجمله بروشورها، گزارشها و تبلیغات طراحی میکنند. این فرآیند در صنعت بازیسازی شامل بحث در مورد اهداف پروژهها برای طراحی عناصر زیباشناختی با نرمافزار و آشکارسازی ایدههای بصری برای توسعه بازیها است. افراد فعال در این زمینه تصمیمات در مقیاس بزرگ مانند طراحی لوگو را نیز در صنعت بازی میگیرند و طراحیهای کوچکتری مانند انتخاب طرحهای رنگی برای بازی ازجمله فعالیتهای این طراحان است.
- توسعهدهندگان وب: متخصصین حاضر در توسعه وب معمولاً با توجه به نیاز شرکتها به طراحی و توسعه وبسایتها میپردازند. این فرآیند شامل کدها و آزمایش برای اطمینان از عملکرد وبسایت است. در صنعت بازیسازی علاوه بر مواردی که اشاره شد این افراد در برخی موارد به طراحی و توسعه پایگاه داده برای بازیهای آنلاین نیز میپردازند. ممکن است لازم باشد این افراد با طراحان گرافیکی که در بالا اشاره شد مشورت کنند و اجزای صوتی/بصری را در سایتهای بازی نیز قرار دهند.
برگرفته از سایت computerscience