این گزارش بر اساس آمار کافه بازار در نیمه اول سال 1400 و گزارش نمای نزدیک 1401 بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
نمای نزدیک 1400
بر اساس گزارش نمای نزدیک به طور کل 34 میلیون نفر بازیکن در ایران می باشد که 96 درصد از این بازیکنان ایرانی با تلفن همراه بازی میکنند. 34 درصد از این بازیکنان را جوانان بین ۱۸ تا ۳4 سال و ۱8 درصد افراد میانسال از۳۵ تا ۵4 سال تشکیل می دهند. نکته شایان توجه در این گزارش این است که 41 درصد از زنان ایرانی و 59 درصد مردان ایرانی با تلفن همراه بازی می کنند.
|
این گزارش اشاره می کند که 58% از بازیکنان موبایلی به صورت آنلاین بازی می کنند. چهار ژانر پر طرفدار به ترتیب تفننی – آموزشی ، مسابقه ای و پنل رویال ، معمایی – فکری می باشد. و نکته جالبی که ذکر شده رشد قابل توجه محبوبیت بازی های پنل رویال در سال های اخیر به دلیل رشد و تکامل این سبک از بازی ها است.
همچین با توجه به گزارش می توان مشاهده کرد که از سال 1398 تا 1400 تعداد بازیکنان بازیهای موبایل چیزی نزدیک به 7 درصد افزایش داشته است. از هر 100 ایرانی 41 نفر بازیکن هستند.
میزان زمانی که هر کاربر برای بازی با موبایل اختصاص می دهد تغییر زیادی داشته است و هر کاربر به طور میانگین 96درصد برای بازی با تلفن همراه اختصاص می دهد. ولی وقتی این عدد را به تفکیک جنسیت در گزارش مورد بررسی قرار می دهیم مردان با اختصاص 115دقیقه، وقت بیشتری را نسبت به بانوان با ۶۴ دقیقه به خود اختصاص می دهند.
در گزارش بنیاد ملی بازیهای ایرانی پنج ژانر زیر به ترتیب محبوبترین ژانرها در میان بازیهای موبایلی بوده اند:
همچنین این گزارش اشاره می کند برخی از بازیکنان همزمان با چند پلتفرم بازی می کنند که شامل 33 درصد می شود و 67 درصد بازیکنان فقط با یک پلتفرم بازی می کنند
همان گونه که در تصویر بالا می توان مشاهده کرد محبوبترین عنوان در میان ایرانیان Clash of Clans بوده و از میان ۱۰ بازی محبوب بین ایرانیان 3 بازی تولید داخل می باشند.
در سال ۱400 بازیکنان موبایل 512 میلیارد تومان برای خرید نرم افزار (بازی) هزینه کردهاند، برای نرم افزار بازی در سال ۱400٫ حدود 40 درصد از این مبلغ، یعنی 202 میلیارد تومان به بازیهای موبایلی بومی(بازیهای توسعه یافته یا بومی سازی شده توسط استودیوهای داخلی) اختصاص یافته است که نشان از افزایش قابل توجه سهم بازی سازان بومی است. سهم هزینه کرد برای بازی های موبایلی ومی طی سال های 1394 تا 1400 با نرخ ترکیبی سالیانه 50 % افزایش یافته است